Den ursprungliga enheten

Att du känner dig ensam betyder att du är skapad för gemenskap. Annars skulle du inte lägga märke till att du var ensam. Du längtar efter att få förenas med någon, och den längtan kommer från Gud. Du är helt enkelt ”designad” för det.

Man och kvinna är lika och olika! Den sexuella skillnaden gör att de kan ge sig till varandra och bli ”ett kött.” Så blir Guds osynliga kärlek synlig, förkroppsligad. Man och kvinna möts som två personer. Det kan inget djur göra.

Kanske tänker du när du läser det här: ”Det låter vackert, men hur ska jag känna igen mig?” Du har inte haft sex eller det du upplevt var kanske inte lika gudomligt? Men finns det inte i dig en längtan att sex skulle vara det mest personliga som finns? Önskar du inte få höra ihop med någon för alltid och känna dig trygg? Skulle inte sex ha med det att göra? Det finns djupt i dig en insikt att det är så det var tänkt. Något djupt underbart som inte är till för att delas här och där.

Här är den goda nyheten: Du skulle inte ha en sån längtan i dig om du inte var skapad för den. Vi kan inte längta efter något som vi inte på något sätt ”känner”. Det är vad Jesus vill få dig att förstå.