Tonårssex

I tonåren är man normalt ganska självupptagen och söker sig själv. Tidiga sexuella erfarenheter blir därför snarare ett sätt att försöka finna dig själv än att ge sig till en annan. Man vänjer sig vid att göra sex till ett ego-race.

Tonårssex kan aldrig bli bra därför att det aldrig kan bli det som sex handlar om. Även om man inte vill erkänna det så öppnar ett sexuellt möte ditt innersta på vid gavel! Att tro att man kan göra det lättvindigt är naivt. Det är precis tvärtom. Det kräver det största förtroendet gentemot en annan människa. Annars riskerar du att gå därifrån med sår. Sår som kan påverka ditt framtida kärleksliv negativt. Jag har inte hört någon som ångrat att den väntat med sin sexdebut, men många som önskat att dom väntat.

Men varför blir vi då könsmogna i en viss ålder om vi inte är psykiskt redo för att utöva sexualiteten? Därför att vi behöver lära oss att äga vår sexualitet!

Det kan vara bra att veta för er, killar, att ni kommer aldrig att kunna göra en kvinna lycklig om ni inte lär er att behärska era drifter. Ingen kvinna vill leva med en man som bara tänker på sig själv eller inte förmår behärska sig och vänta in sin kvinna. Man bör veta att mannens och kvinnans sexualitet är olika. En kvinna behöver tid för att kunna ta emot en man, medan en man kan bli redo på en minut. Om mannen bara kör på utan hänsyn kommer kvinnan att bli frustrerad – och då blir mannen frustrerad, eftersom mannens högsta lycka är att kunna göra sin kvinna lycklig.

Föreställ dig det, att se lycka i en kvinnas ansikte tack vare din kärlek. Något större kan du knappast få uppleva i livet, förutom då att bli pappa med just den här kvinnan. Inse att du har allt att vinna på att investera i självbehärskning.

Du har fått ungdomstiden för att erövra din frihet. Ge tid för längtan. Det behöver inte alls vara en frustrerande tid där du går och kvider därför att du inte får ha sex. Öppna dig för det du egentligen längtar efter och som är själva poängen i sexualiteten, nämligen äkta relationer Gå ut ur dig själv, intressera dig för världen. Fråga dig vad du har att bidra med. Upptäck vad du har att GE!

Det är så du mognar och blir någon som kan älska på riktigt. Inte genom att skaffa dig en massa sexuella erfarenheter