Du finns för att bli en gåva

Allt som du är vill jag se och bejaka.
Kärlek är något som flödar över och vill dela med sig. När man och kvinna älskar varandra längtar de efter barn. Du finns till här världen därför att Guds kärlek flödade över. Han vill dela sitt liv med just dig.

Ditt liv har du fått ”gratis”, utan att du gjort något för det. Du är en fantastisk present till dig själv och andra. Och du är kallad att ge, precis som Gud. Din kropp säger något om det: med dina händer kan du ge; din mun kan säga saker som uppmuntrar och ger liv; muskler, armar och ben kan arbeta, vårda och skapa på tusen olika sätt för att ge glädje och hjälp till andra. Och med sexualiteten kommer något mer: hela du kan bli en gåva till en annan människa, en gåva som i sin tur flödar över och skapar nytt liv.

Sex är en kraft som Gud har gett oss för att älska som han älskar. ”Detta är mitt bud: att ni ska älska varandra så som jag har älskat er”, säger Jesus. Och Han visar vad det betyder när han gav sig helt: Detta är min kropp, utgiven för er. I de orden finns hela livets hela hemlighet. Du är kallad att ge ut dig själv – till Gud och till andra människor. Sexualiteten är ett sätt att förverkliga den gåvan.

Jag ger mig helt till dig, med allt vad jag är, utan att hålla tillbaka nånting. Uppriktigt. Fritt. För alltid. Och jag tar emot hela dig, med allt vad du är, utan begränsning.

Detta är meningen med sex, där Gud är närvarande.

Den allra största lyckan i livet är att ge. Du har blivit skapad för det, och det är lätt att pröva om det stämmer. Gå och gör någon riktigt glad! Det ger en känsla av lycka som dröjer kvar och som fortfarande är härlig att tänka på långt efteråt. Jämför det med att kolla på porr eller proppa i dig 500 gram mjölkchoklad ensam på ditt rum. Det ger kanske njutning för stunden, men är det ett minne som gör dig lycklig på lång sikt? Satsa på den njutning som håller i längden. Gör det du vill allra mest.

Alla människor lever inte i en sexuell relation, men ingen är hindrad att ge sig själv, och det ger alltid lycka. Du kan börja nu, i dag! Guds avbild är inristad i ditt DNA. Ju mer du blir lik honom, ju större glädje i ditt hjärta. Du får luft i seglen.