Till dig som gjort abort

Gud dömer dig inte. Han väntar på dig med sin öppna famn för att ge dig sin förlåtelse. Han vet precis vilken situation du befann dig i när du tog det här beslutet, hur du kände dig, vad den där killen sa eller gjorde med dig. Han känner dina uppväxtförhållanden, förstår varför du lätt söker kärlek på fel håll. Varför det gick snett. Han ser din stora hunger efter kärlek.

Såret inom dig är kanske ännu inte läkt. Du tänker – eller vill inte tänka – på det barn som kunde ha levt nu.

Det som hände var och förblir fel. Men ge inte upp hoppet. Sluta gräma dig eller anklaga dig själv. Kom till Gud i full förtröstan. Barmhärtighetens Fader väntar på dig för att ge dig sin förlåtelse och frid. Berätta allt, precis som det var, utan att urskulda dig. Då ska han ta emot hela din trasiga historia och ge dig sin Helige Ande, Tröstens Ande, i gengäld. Gud gör allting nytt!

Du kan också med stort hopp överlämna ditt barn i Guds händer. Detta barn har redan förlåtit dig och ber för dig.

Och det gör också alla vi som gett våra liv till Jesus. Vi har gett våra liv för din skull! Var inte rädd för att komma och prata med någon av oss och berätta om hur svårt du haft det. Det finns en ny väg för dig. Kanske kan vi hjälpa dig att hitta den.