Jag hade ingen aning om hur djupt en sexuell relation går

När jag var i tidig 20-årsålder var jag en av få oskulder i min umgängeskrets, en av få som inte hade pojkvänner eller tillfälliga relationer på löpande band. De flesta var vid det laget ganska erfarna och när det gällde sex var allting rätt och inget fel. Jag klarade inte av att ta lika lätt på det som de flest verkade göra. Det blev också uppenbart för mig att det var något som mina vänner pratade om. Det ansågs inte vara normalt.

När jag sen var 26 år blev jag tillsammans med en jättefin kille som jag trodde jag var kär i. Jag tänkte att det var detsamma som att vara redo. Jag kände dessutom skam över att fortfarande vara oskuld i den åldern. Ingen hade någonsin förklarat vad det innebär att vara redo för sex. Idag förstår jag att jag verkligen inte var redo. Istället för närhet upplevde jag bara distans och tomhet. Det han såg var min kropp. Känslan var att det var det enda han såg, att jag kunde varit vem som helst. Men värre är att jag gjorde mig själv till ett objekt. Jag lämnade ut min kropp utan att själv klara av att vara känslomässigt närvarande. Jag bar på djupa känslomässiga sår som jag inte var medveten om och som gjorde att jag inte klarade av att lita tillräckligt på honom för att ge mig själv på annat sätt än bara rent fysiskt. Jag trodde att jag litade på honom, men hade ingen aning om hur djupt ett sexuellt möte går och vad det väcker. Att jag gjorde mig så sårbar inför någon som inte såg mig skapade en enorm osäkerhet i mig. Att ha sex kändes inte bra, men jag var samtidigt så rädd för att bli avvisad, och att fortsätta ha sex blev ett sätt att få bekräftelse. Konsekvensen blev att jag fick ännu svåra att känna tillit. Relationen blev heller inte långvarig.

Jag trodde länge att det var nåt fel på mig för att jag inte klarade av att ta lika lätt på sex som alla andra. Nu förstår jag att det var ett sunt skydd. Känslan av att vara annorlunda var inte alls rolig, men det gick över. Det var bara en fas. Minnet av att ha varit ha varit så fysiskt intim med någon som jag inte klarade av att lita på går så mycket djupare. Sådana minnen sätter sig i kroppen. Det går inte över lika lätt. Av den anledningen skulle det idag vara otänkbart för mig att ha en sexuell relation utanför ett äktenskap.

Angelica